Marire valoare upload size in PhpMyAdmin pe server cu cPanel

By default, serverele cPanel au limitata valoarea de upload in PhpMyAdmin la doar 50 MB. Totusi aceasta valoare este in multe cazuri depasita mai ales daca vorbim despre magazine online care au baze de date mari. In cazul in care vrei sa rulezi un import in PhpMyAdmin si nu ai posibilitatea sa il realizezi direct din linia de comanda, poti ridica limita standard de upload in doar cativa pasi simplii:

Tutorial complet marire upload size in PhpMyAdmin:

Pasul 1: Te conectezi in WHM si navighezi in Tweak Settings

Pasul 2: cauti campurile cPanel PHP max upload size si cPanel PHP max POST size si modifici valorile standard. Valoarea minima este cea de 50MB iar valoarea maxima de 2047MB.

Pasul 3: Salvezi modificarile si te intorci in PhpMyAdmin unde o sa vezi ca limita de import a fost marita cu noile valori setate de catre tine.

Atentie: In cazul in care importul se intrerupe dupa 90 de secunde, nu uita ca poti mari si limita cPanel PHP max execution time de la valoare de 90 secunde la una mai mare. Recomandat este sa nu folosesti valori foarte ridicate deoarece se poate genera consum de memorie pe server care sa afecteze buna functionare.

In cazul in care nu ai acces WHM poti cere furnizorului de web hosting sa importe baza de date direct din linia de comanda. Procesul de import este unul simplu si nu este impusa o limita de marime.

Lasă un comentariu