Cum pot înscrie un website în Google Search Console?

Cu toate că internetul este o lume vastă și diversă, Google rămâne una dintre cele mai populare platforme de căutare pentru utilizatorii din întreaga lume. În acest sens, înscrierea unui website în Google este esențială pentru orice proprietar de site care dorește să se asigure că site-ul său este vizibil și accesibil utilizatorilor care îl caută.

Primul pas pentru a înscrie un website în Google este să creați un cont pe Google Search Console. Acest serviciu gratuit oferă proprietarilor de site-uri acces la informații importante despre performanța site-ului lor în căutările Google și oferă instrumente utile pentru îmbunătățirea vizibilității și a performanței.

După ce ați creat un cont în Google Search Console, următorul pas este să verificați proprietatea site-ului. Acest proces poate fi realizat prin mai multe metode, cum ar fi adăugarea unui cod de verificare în header-ul site-ului sau prin utilizarea unui fișier de verificare care se adaugă pe server în locația /public_html.

Cum pot înscrie un website în Google Search Console?

Pasul 1. Adăugare domeniu în Google Search Console

adaugare website in Google

Pasul 2. Verificare website in Google Search Console

verificare domeniu in Google Search Console

Pasul 3. Adăugare înregistrare de tip TXT în zona DNS a domeniului. Ne conectam în cPanel -> Zone editor -> Adaugăm o înregistrare de tip TXT exact că în imaginea de mai jos.

adaugare inregistrare DNS

După ce ați verificat proprietatea site-ului în Google Search Console, puteți începe să inscrieți site-ul în motorul de căutare Google. Acest lucru poate fi realizat prin generarea și adăugarea unui sitemap, care furnizează informații despre structura și conținutul site-ului. În plus, puteți furniza informații suplimentare despre site, cum ar fi descrierea site-ului, cuvinte cheie și informații despre proprietarul site-ului.

Puteți să generați un sitemap gratuit la link-ul https://www.xml-sitemaps.com/ sau puteți să utilizați un modul anume. Pentru WordPress modulul de SEO Yoast oferă și opțiunea generării unui sitemap.

Este important să menționăm că inscrierea unui website în Google Search Console nu garantează automat clasarea sa în primele rezultate ale căutării. Pentru a obține o clasare mai bună în căutările Google, este important să urmați practici de optimizare (SEO), cum ar fi crearea de conținut relevant și valoros, utilizarea cuvintelor cheie potrivite, optimizarea vitezei de încărcare a paginii și construirea unor backlink-uri de pe site-uri de calitate.

În concluzie, inscrierea unui website în Google este un proces esențial pentru orice proprietar de site care dorește să-și facă site-ul vizibil și accesibil utilizatorilor din întreaga lume. Cu ajutorul Google Search Console și a unor practici de optimizare corecte, puteți îmbunătăți vizibilitatea și performanța site-ului dvs. în căutările Google și să vă asigurați că este găsit de utilizatorii care îl caută.

Lasă un comentariu