Ce este ConfigServer Security & Firewall și care sunt comezile pentru terminal

ConfigServer Security & Firewall (CSF) este un firewall pentru servere Linux, care este integrat în cPanel. Firewall-ul CSF oferă protecție împotriva atacurilor cibernetice, inclusiv împotriva atacurilor de tip Brute-force, protejând astfel serverul tău de la accesul neautorizat și încercările de hacking.

CSF este un firewall Stateful Packet Inspection (SPI), care înseamnă că este capabil să filtreze și să blocheze pachetele de date în funcție de starea conexiunii lor, ceea ce îi permite să detecteze și să blocheze pachetele care nu sunt legate de o conexiune activă. Aceasta oferă o protecție suplimentară împotriva unor tipuri de atacuri cibernetice, cum ar fi atacurile de tip SYN Flood.

O caracteristică importantă a CSF este daemon-ul Login Failure Daemon (LFD), care monitorizează fișierele de logare ale serverului pentru încercări repetate de conectare eșuate într-un interval scurt de timp. Atunci când este detectată o astfel de activitate, LFD poate bloca adresa IP a atacatorului, limitând astfel riscul de a fi compromis de un atac de tip Brute-force.

CSF este ușor de configurat și poate fi gestionat prin intermediul interfeței web a cPanel. De asemenea, este posibil să fie configurat pentru a permite accesul doar pentru anumite adrese IP și pentru a bloca anumite țări sau regiuni geografice.

În general, ConfigServer Security & Firewall este un instrument important pentru protejarea serverului tău Linux împotriva atacurilor cibernetice, oferind o serie de caracteristici de securitate și o interfață de utilizare simplă și intuitivă.

Iată o listă cu câteva dintre comenzile de terminal disponibile pentru ConfigServer Security & Firewall:

Activare CSF

# csf -e

Disable / oprire CSF

# csf -x

Restart firewall CSF (IP tables rules)

# csf -r

Adăugarea unei adrese IP în whitelist

# csf -a [Adresa IP]

Eliminarea unei adrese IP din lista albă:

# csf -ar [Adresa IP]

Adauga in whitelist o intreaga clasa timp de 24 de ore

# csf -ta [Adresa IP]/24 86400

Sterge toate IP-urile blocate in lista temporara

# csf -tf

Sterge toate IP-urile blocate in lista permanenta (/etc/csf/csf.deny)

# csf -df

Adauga un IP in lista temporara de blacklist

# csf -td [Adresa IP]

Restart doar pentru serviciul LFD

# systemctl restart lfd

Update la ultima versiune de CSF

# csf -u

Dacă dorești să instalezi ConfigServer Security & Firewall (CSF) pe un server VPS cu cPanel sau pe un server dedicat, acest tutorial poate fi de mare ajutor pentru tine. Poți accesa tutorialul complet pentru instalarea firewall-ului CSF pe serverul tău.

Acest tutorial detaliază pașii necesari pentru instalarea și configurarea firewall-ului, astfel încât să poți proteja serverul împotriva amenințărilor online și să-ți asiguri securitatea datelor tale.

Lasă un comentariu